donderdag, juni 14, 2007

Second Life immens populair. In your Dreams.

Volgens Linden Lab ben je al een 'actieve gebruiker' van Second Life als je meer dan een vol uur per maand bent ingelogd op het systeem. Dan hoef je nog niet eens die houterige ledemaatjes te hebben bewogen. Zelfs met deze royale norm blijkt Nederland slechts 17.000 Second Life enthousiastelingen te hebben. Da's eh, niet veel. De Telegraaf zegt het, dus dan is het zo. Even extrapoleren voor de innovatieve 3D Gemeente Zoetermeer: één op de 1000 inwoners komt wel eens op Second Life, dus dat zijn er een dikke 100. Van die 100 zal een klein gedeelte (laten we ruimhartig zeggen 10%, het gros op SL komt immers voor semi-erotische kicks of is journalist) potentieel geïnteresseerd zijn in de dienstverlening van de Gemeente.

You Win Some, You Lose Some. Dure grap, zo'n SL presence.

Ach, we moeten ondernemend durven te zijn, zelfs als dat betekent dat we zo nu en dan in doorzichtige marketinghypes trappen. Sterkte ermee, jongens.

2 opmerkingen:

Patrick Koning zei

Alweer je belofte gebroken na je allerlaatste final statement over SL. Het blijft toch een interessant fenomeen om te tracken!

In onderwijsland vinden er wel degelijk ontwikkelingen plaats. Zo is er vandaag door Fontys een eiland geopend (zie http://www.gorissen.info/Pierre/item/2007/6/14/t-minus-54-minutes), en volgens de automatiseringsgids (http://automatiseringgids.sdu.nl/ag/nieuws/nieuws/toon_nieuwsbericht.jsp?di=331846) zal binnenkort de eerste student afstuderen via SL.

Jeroen zei

Het wordt pas echt leuk als er een mashup komt van Second Life en Google Earth met Streetview. Noem het Second Earth, Google Life of zoiets ...

We werken het tijdens de midzomerwijnavond wel verder uit ;-)