vrijdag, juni 15, 2007

Heintje Davids Goes Second Life

Als u niet weet wat Heintje Davids met dit stukje te maken heeft: wees gerust, u bent nog jong en uw eerste herinneringen hebben waarschijnlijk te maken met de proefuitzendingen van RTL5.

Anyway.

Ik heb wel plechtig beloofd niets meer over de opgezwollen Second Life zeepbel te roepen, maar de verleiding is groot en het vlees is zwak. Trouwens, GeenStijl heeft ook een mening, dus wie ben ik om achter te blijven.

In het commentaar op mijn vorige item al te lezen dat er wel degelijk spannende, nieuwe dingen gebeuren in Second Life. Er is bijvoorbeeld een studente afgestudeerd in SL. Onderwerp: Second Life.

Wat een verrassing. Is nou juist een beetje het punt.

Second Life is het domein van journalisten, (aankomende) sociologen en dikdoende marketeers. Voor de rest lopen er voornamelijk pornozoekers rond en een kleine groep van bizar creatieve, geflipte Academie voor de Beeldende Kunsten Studenten annex Didgeridoo Bespelers. Leuke doelgroep trouwens, dit laatste clubje maar dat doet nu even niet ter zake. Op BNR hoorde ik zojuist over een persconferentie die IBM heeft gegeven in Second Life over tennissen (ja: tennissen). Er kwamen in totaal 6 journalisten opdagen en die hebben gekeken naar poppetjes die om de beurt opstonden en in tekstballonnetjes hun tennisverhaal vertelden.

Moet bloedstollend zijn geweest.

Geen opmerkingen: