woensdag, augustus 11, 2004

In de Haagse Courant las ik gisteren een belangwekkend item over de kledingkeuze van de moderne werknemer tijdens warme zomerdagen. Een op zich charmant ogende dame van middelbare leeftijd werd geïnterviewd, die verklaarde tijdens de hitte graag wat luchtigere zaken te dragen. Voor de zekerheid checkte ze dan wel bij mannen om haar heen of een en ander 'niet te bloot' was. Dat bleek steevast niet het geval. Way to Go Boys!
Nog smakelijker was het relaas van een consultant van Logica CMG, gedetacheerd bij een of ander cruciaal ministerie waarvan de exacte type-aanduiding mij nu even ontschoten is. Geheel in de lijn van de al sinds jaar en dag weinig humorische kledingsvoorschriften van Logica CMG had hij een stemmig blauw pak van de WE aan. 'Maar' zo vermeldde hij op vertrouwelijke toon 'wat niet iedereen weet is dat ik een shirt met korte mouwen draag'. Ik was even aangeslagen, dat geef ik eerlijk toe. Ik ben zelf te naïef om thuis te zijn in het Kinky Gedoe van de 21e eeuw, dus je weet al snel niet meer hoe je moet kijken. En het bleek nog verder te gaan. De grijzende veertiger bekende vandaag 'ook geen onderhemd' aan te hebben. De viezerik. Nog even en er volgen bekentenissen in de richting van worstelpartijen met minderjarige zeeverkenners in plastic zwembaden vol met vanillevla. Slecht voor de IT-branche ook; de tarieven staan al zo enorm onder druk.
Aan de andere kant: voor de man is sprake van een persoonlijk drama, een verwoest leven eigenlijk. Als hij 's avonds thuiskomt, wordt er nauwelijks verholen gefluisterd op straat. Een buurtbewoner van het type getatoeërde basaltblokkensjouwer schreeuwt een schore verwensing. Slechts door een snelle interventie van de wijkagente kan een vechtpartij worden voorkomen. Kleine kinderen worden ruw naar binnen gehaald. De krantenbezorger weigert nog langer bladen in de bus te doen. 's Avonds vliegt de eerste baksteen door het voorraam. Uiteindelijk blijkt verhuizen naar Beneden Borgercompascum de enig overgebleven optie. Gelukkig heeft Logica CMG ook een vestiging in Friesland. Nu nog even wachten op de herfst.

Geen opmerkingen: