woensdag, april 21, 2004

Het wordt tijd voor een nieuwe programmeertaal die voorgoed afrekent met de potsierlijke lampionnetjes en confetti-slingers waarmee modieuze talen als Java en C## zijn uitgedost. Met de opkomst van webservices is er een mooie gelegenheid om eens wat flinke knopen door te hakken. In het kader van dit belangwekkende keerpunt in de tijd schreef ik gisteren een nieuwe column voor Software Release Magazine onder de titel 'Zonde van een tijdvak'. Hieronder alvast - zoals gewoonlijk - een korte preview. Binnenkort in dit journaal de integrale tekst. Wie meer wil weten surft eens op het Internet voor talen als Water (briljante marketingvondst!).

"Alsof David Beckham in de plaatselijke kerk plotseling Rebecca Loos tegen het lijf liep. Zo betrapt keek Lawrence Wilkes toen hij op een seminar werd aangekondigd als lid van het Component Based Development & Integration forum. ‘Eigenlijk staat dat CBDI al een tijdje nergens voor’ probeerde hij stamelend ‘het zijn maar vier letters’`. Overtuigend klonk het niet.

Blijkbaar komt Wilkes er in het tijdperk van webservices niet graag voor uit dat hij nog maar kortgeleden één van de voornaamste pleitbezorgers was van component-based ontwikkeling. Begrijpelijk. Sommige zaken verzwijg je nu eenmaal liever. Zo heb ik ooit ergens in Brabant eens noodgedwongen 10 seconden meegedaan aan een polonaise. Iets waar ik hoogstens in de meest intieme familiekring kort over wil praten (als volwassen man blijk je dan hartverscheurend te kunnen huilen). Ook schreef ik in een ver verleden een boek over objectoriëntatie en C++. Dat heeft mijn carrière nog behoorlijk in de weg gestaan"

Geen opmerkingen: