donderdag, november 13, 2003

Zojuist verschenen in Software Release Magazine de extended remix van mijn column 'Ontwikkelen voor Godot'. Gaat over de paljasserige onvolwassenheid van het IT-vakgebied waarin we dure, complexe oplossingen verzinnen voor problemen die we zelf in het verleden hebben gemaakt.
Pikte ik deze week nog een fraai staaltje van mee toen ik meedeed aan een Roundtable Discussion over trends in systeemontwikkeling, georganiseerd door Borland op hun Europese jaarconferentie. Een Italiaanse ontwikkelaar van IT-cursussen (is ook een doelgroep) vermeldde daar trots nu toch heel ver te zijn in het maken van code waarmee je XML naar relationele databases kunt omvormen en andersom. Bleek nog een heel gedoe te zijn geweest.
Logisch. Eigenlijk net zoiets als besluiten dat trams voortaan ook over de spoordijk moeten kunnen rijden. Vereist enige aanpassingen in het materiaal. Dikke projecten, veel stuurgroepen ook. Vooral in Italiƫ. Eer je klaar bent, ben je allang weer vergeten wat het oorspronkelijke besluit ook alweer was en welk hoger doel het diende. Als je daar nu maar niet onder gebukt gaat, kun je een heel overzichtelijk leven leiden.

Geen opmerkingen: