donderdag, november 13, 2003

Net de live-DVD van Coldplay ontvangen, zo'n beetje wel de beste 'gewone' band die je kunt verzinnen. Natuurlijk wordt het anders als we alle categorieën van muziek gaan meenemen. Dan komen we eerder uit bij de gezellige black metal van de immer optimistische, vrolijk neurieënde Noren van Dimmu Borgir. Eén keer een fijn nummer als Broderskapets Ring op volume 25 en je waant je middenin het geparfurmeerde elfenlandschap van de Droomvlucht. En dan precies andersom.

Maar kom, ik dwaal af.

De DVD besteld via bol.com en altijd binnen een dag in de brievenbus (zouden ze nog steeds verlies maken bij Bol?) Er blijkt ook een audio CD bijgesloten met hetzelfde live-concert. De tracks blijken vanaf de PC niet zichtbaar, maar de CD-speler in de auto weet er wel raad mee. Merkwaardig: lijkt wel een slimme kopieerbeveiliging.
Op zich een goede tip voor Marco Borsato als volgend jaar zijn nieuwe DVD-album uitkomt: doe er als bonus een gewone CD bij met het geluid. Ik moet namelijk nog een DVD-speler met DTS laten inbouwen in mijn auto. Dat heeft enige vertraging. Een jaar of 5.

Geen opmerkingen: