dinsdag, september 02, 2003

Graag zou ik vandaag dieper ingaan op actuele IT-onderwerpen die om een objectieve, ter zake kundige analyse schreeuwen. Maar helaas, het is al kwart over tien 's avonds en ik wordt geacht morgen om 5 uur op te staan. Het betere arbeidsethos! Alsof we de Afsluitdijk weer opnieuw moeten aanleggen: op den achtergrond zwoegt het stoomgemaal terwijl bezwete lijven glanzende keien in den zuyderzee storten. IT is een fysiek zwaar vak. Maar weinig mensen weten dat.

Jammer, anders had ik hier ter plekke commentaar kunnen leveren op het visionaire initiatief van de gemeente Vlaardingen. Men overweegt daar bij optredende rampen voortaan SMS'jes te sturen naar de in gevaar zijnde burgers. Dat zou een stuk effectiever werken dan sirenes; want wie luistert daar immers tegenwoordig nog naar.

Verdomd, het is waar. Als je ook maar een beetje van 2003 bent, wordt je alleen nog geactiveerd door het SMS-piepje van je mobiele telefoon. Altijd die spannende vraag wie er contact met je probeert op te nemen. Die buitenechtelijke geliefde, die vriend met een roddel, een plotselinge uitnodiging voor een avond vol drank?

Kan het dus binnenkort ook de gemeente Vlaardingen zijn. "ff uitkijken, r komt een kruisraket aan xxx De Gemeenteraad". Je zal net met zijn vijfduizenden in een stadion zitten. Famous Last Beeps.

Geen opmerkingen: