woensdag, september 24, 2003

Dit weekend zag ik Boom Chicago in het Leidsepleintheater in Amsterdam. Het nieuwe programma van deze ernstig doorgefreakte Amerikaanse improvisatie-junkies heet 'Boom Chicago Saves the World - sorry for the mess'. Hoogtepunten: een driespraak tussen Jezus, Mohammed en Mozes (Mohammed tegen Jezus: 'No Way Jaweh!') en een persiflage op Idols met Al Pacino in de jury. Ook mooi: de technicus die live met behulp van Internet achtergrondbeelden probeerde te vinden bij de thema's die net seconden vantevoren door de zaal naar de spelers werden geschreeuwd. Dat lukt in ieder geval één keer heel goed, toen het over Australië ging. In een oogwenk Ayers Rock als decor. Het zal me niet verbazen als dit weer een klassiek geval van Powered By Google is. Toen ik in ieder geval 'Ayers Rock' googelde, kreeg ik onderstaand plaatje terug. En dat lijkt wel heel erg op wat bij Boom Chicago tevoorschijn werd getoverd.



Evengoed geeft Google overigens volgens een recent onderzoek meer dan 80 miljoen hits op het woord 'porn', op een goede tweede plaats gevolgd door het niet minder krachtige 'xxx'. Hoezo worden de glasvezelkabels niet genoeg gebruikt? En dan toch nog de gehele Internettende wereld durven lastig te vallen met spam over oninteressante sex, niet werkende haargroeimiddelen, malafide financieringspraktijken en blauwe pillen.

Weg met die ellende. Vandaag schafte ik spambully aan. Volgens Wired Magazine op afstand het beste filter om onzinmail tot op het bot uit te roeien. Ik houd de lezer de komende dagen op de hoogte.

Geen opmerkingen: