vrijdag, mei 22, 2009

Hoe combineer ik twee banken...

Het mag gezegd worden: afgelopen weekend zijn de systemen van de Postbank en ING samengevoegd en het is nog gelukt ook. Als trotse bezitter van rekeningen van beide banken hield ik mijn adem in. Zou ik na de conversie nog kunnen bankieren? Had ik sowieso nog geld? In mijn achterhoofd speelden zich al noodscenarios af. Betalen met overschrijfformulieren bijvoorbeeld, voorzover dat spul nog bestaat. Of geld lenen bij de buren. Maar petje af voor de IT-club die het klusje geklaard heeft (ik heb me even niet verdiept in wie, wat, waar): geen vultje aan de lucht. De superieure Internet-voorkant van de Postbank wordt nu gebruikt en ik heb een overzicht van alle rekeningen. Het mooiste: nooit meer een 'token' calculator hoeven te gebruiken, maar gewoon inloggen met user-id en password en overschrijvingen authenticeren met een TAN-code die je ter plekke via SMS ontvangt. De blabla van Oranje met de pragmatiek van Blauw. Het wordt nog eens wat.

1 opmerking:

Patrick Koning zei

Ron, enige maanden gelden was het al gelukt om de voorkant oranje te van de postbank.nl website. Ik ben postbank klant. Gelukkig doet postbank.nl het nog steeds, want ING ben ik nog niet gewend.

Natuurlijk een iets minder grote klus, want ik begrijp dat nu ook ING in het postbank systeem zit of zoiets. Een zeer lastige klus idd.

Ook voor de kids is de blauwe leeuw oranje geworden. Als kind krijg je een leerzaam spelletje. Netjes nieuwe CD-rom opgestuurd gekregen. Had natuurlijk ook via een update via internet gekund, maar a la.

Ook credit card en bankpasjes zijn bij mij succesvol vervangen.