donderdag, augustus 21, 2008

Miss Bikini gaat Web 2.0 - Olympische Spelen 2008

Nergens zo'n mooie demonstratie gezien van wat je anno 2008 aan multimediaal snoepgoed kunt bereiken als op de Olympische website van de NOS. Met dank aan de eenvoudige Silverlight plug-in van Microsoft, waarmee je al dat fraais in een simpele, willekeurige browser (ja, ook in Safari op de Apple) tevoorschijn kunt toveren. Inclusief smeuïge gadgets voor op de desktop (weliswaar alleen voor Vista), YouTube-stijl ' meest bekeken video's en noem maar op wat je een beetje kunt verzinnen als je los gaat op Web 2.0. Televisie uitbreiden met interactieve elementen? Heel erg 2006. Gewoon Internet kunnen draaien op dat grote LCD-scherm in je huiskamer en je bent zometeen klaar. De resolutie nog een tikkie verbeteren en we hoeven nooit meer op een TV-station af te stemmen. Alles aan achtergrondinformatie en beeld naadloos met elkaar versmolten. En afroepbaar op het moment dat we dat zelf willen.

Echt helemaal web 2.0. Zelfs in het publiek dat wordt aangetrokken door de site. In de heuse 'tag cloud' kunnen we zien waarop het meest gezocht is. Blijkt "Paraguay" te zijn. Klinkt in eerste instantie wat vreemd, toegegeven. Maar we zijn al snel op bekend gebied als we ontdekken dat het gaat om een speerwerpster die in het recente verleden bijna Miss Paraguay was en bovendien regelmatig schijnt te participeren in Miss Bikini-wedstrijden.

En dan ook nog kunnen speerwerpen. Heel multi-getalenteerd.

1 opmerking:

rick zei

Zo willekeurig mag de browser overigens niet zijn hoor ;). Alleen windows en apples doen het met silverlight ;).

Voor de rest is het inderdaad heerlijk crossmediaal, volgens mij heb ik mijn tv niet aan gehad tijdens de OS, alles gekeken via de laptop.