vrijdag, mei 09, 2008

IT Win Moment 1

In die woelige, kleurrijke wereld van de informatietechnologie loop je zo heel nu en dan - los van alle optimisme en euforie - nog wel eens tegen een schadegevalletje aan. Zit het allemaal nét even wat minder mee. Ter lering en vermaak zal ik vanaf nu daarom regelmatig met u een IT Win Moment delen. Want als we samen in zelfmedelijden zwelgen is alles een stuk dragelijker, ja toch? Nu dan graag uw aandacht voor het eerste moment:

Je bent spreker op een prestigieus congres over het innovatief gebruik van IT om het mobiliteitsprobleem (files eigenlijk en allerlei andere vormen van ellende rond het hedendaagse vervoer) op te lossen en komt bijna te laat omdat a) de A12 van Den Haag naar Utrecht zo te zien volstaat met IT'ers op weg naar het congres, b) de binnenstad van Utrecht zonder waarschuwing bijna volmaakt is opengebroken en c) de smoezelig ogende gele omleidingsborden je recht in een extreem taaie file achter het station leiden. Zelf kom ik uiteindelijk maar 10 minuten te laat. Echter niet de dagvoorzitter annex projectleider van het ICT Innovatieplatform 'Mobiliteit Als ICT Systeem' (IIP-MAIS), die drie kwartier later verward komt binnen lopen. Wel een manier om een punt te maken.

4 opmerkingen:

Tom zei

Hoewel ik niemand wil veroordelen, kan ik me toch niet aan de indruk onttrekken dat ik het lichtelijk naief vindt om in deze tijd voor een congres in het centrum van Utrecht alleen op de auto (en TomTom) te vertrouwen.

Misschien niet super innovatief, fancy of web 2.0, maar 5 minuutjes IE of firefox (desnoods Opera ;-) had je heel wat tijd/ergernis kunnen besparen.

Op www.beatrixtheater.nl (de locatie van het congres) had je kunnen zien dat er werkzaamheden in Utrecht zijn, en wordt je verwezen naar www.utrechtbereikbaar.nl voor meer info over de werkzaamheden. Niet heel superduidelijk, er valt nog het nodige te verbeteren, maar als je goed zoekt kun je de info vinden.

Daarnaast had je op http://routeplanner.9292ov.nl kunnen 'berekenen' dat vanuit Den Haag (ik heb voor het gemak het centrum van DH als vertrekpunt genomen) je op donderdagochtend met de auto er meer dan een uur langer over doet om het jaarbeursplein te bereiken, dan met de trein. Ook een tussenoplossing van auto en trein is nog 40 minuten sneller dan alleen de auto.

Natuurlijk is het mooi als er allerlei innovatieve IT oplossingen worden uitgevonden om de file's op te lossen, maar met een paar simpele websites, en de bereidheid om af en toe in de trein te stappen voorkom je ook heel wat ergernis.

Ron zei

Point taken! En stel je voor als al die informatie wél in 'web 2.0' stijl volledig real-time, mooi geïntegreerd in mijn iPhone met GPS beschikbaar zou zijn geweest... Ik zie een oase van rust rond het Beatrixgebouw voor me. Ga ik eens lekker over nadenken, als ik straks weer in de trein zit.

Tom zei

Die ontwikkeling, gecombineerd met een werkgever die standaard een GPRS/UMTS abonnement afsluit voor haar employees, zou inderdaad een oase van bereikbaarheid en rust zijn.

PS. Swifterbant ligt niet in de Noord-Oost Polder.

Ron zei

Noordoostpolder, Flevoland, allemaal een beetje in dezelfde richting. En altijd tegenwind.