vrijdag, augustus 24, 2007

Rijk Internet volgens Microsoft


Na al die jaren toch wat moe aan het worden van die Back-button en al die cookies van Internet Explorer? Altijd al dat Vista-gevoel willen hebben, maar voorlopig nog twee jaar niet de moed kunnen opbrengen om het spul ook echt te kopen (voorzover er een verkoper is die daadwerkelijk de deal wil sluiten, ik heb er nog niet een in een winkel mogen tegenkomen), laat staan te installeren?


Heb ik een leuke link voor u.


Nagenoeg in het geniep heeft Microsoft een nieuwe zoekdienst in beta gezet. Gewoon een front-end op Live, maar dan wel gebouwd op de Silverlight runtime, een klein flash-achtig gevalletje waarop ernstig gelikte gebruikersinterfaces kunnen worden gebouwd. Ik weet het, dat waren heel wat foute woorden in één zin (Live, runtime, Flash), maar Tafiti - wat een fijne Afrikaanse naam om spontaan te onthouden trouwens, ik proef Ubuntu-inspiratie maar dan verkeerd - geeft wel een onthullend kijkje hoe gebruikersinterfaces er uit gaan zien. Alleen maar denken aan je muis en er popt al ergens informatie tevoorschijn op het scherm. Let vooral op de bewegende boom waarin de zoekresultaten voorbij komen fladderen, je zit er toch even met waterige oogjes naar te kijken.
De vraag is natuurlijk of die tranen van blijdschap zijn of van oningehouden ellende. Het lijkt me dat er felle tegenstanders zijn, verwend als ze zijn door de serene kalmte van het witte Google resultatenscherm. Maar evengoed val je voor de uitbundige verzameling spiegels en kraaltjes.

Mijn advies: even doorbijten, installeer die Silverlight runtime (het is maar software, niets is voor eeuwig trouwens) en speel eens met het spul. Ik hoor graag van u in de comments, binnenkort ook beschikbaar als bewegende struik.

1 opmerking:

Anoniem zei

"We're sorry, but Tafiti doesn't support Safari 3 beta yet"

Daar gaat m'n Ubuntu gevoel ...