dinsdag, september 19, 2006

Zune Ruled Nie

Ik denk dat de sterren Microsoft momenteel niet helemaal gunstig gezind zijn. Het is meer het Jaar van de Ezel voor ze. En dan heb ik het nog niet eens over de op handen zijnde lancering van Windows Vista, dat we gerust kunnen bijschrijven in de galerij van Hardcore Thrillseeking. Nee, het gaat gewoon over Zune, de eh... iPod Killer uit Redmond. Ik dacht, als gebruiker van Apple OS X (citaat GeenStijl: 'U weet wel, dat besturingssysteem met de dichtgelaste motorkap en de zwaar gestoorde sektarische aanhang') ben ik mogelijk bevooroordeeld. Dus om elke schijn van subjectiviteit te vermijden, ben ik met een beperkt marktonderzoekje bezig. Gewoon eens peilen hoe de consument op straat tegen deze belangwekkende nieuwe ontwikkeling aankijkt.

De vraag is simpel: 'als je mag kiezen tussen een Apple iPod en de Microsoft Zune, waar kies je dan voor en ook even verklaren graag'.

In de eerste 10 minuten benaderde ik drie willekeurige passanten (16-jarige dochter en twee vrouwelijke collega's van een onbepaalde leeftijd). Hieronder treft u de resultaten:

Dochter: De iPod natuurlijk. Microsoft zuigt en dat ziet er dus niet uit. Ik ga eg nie voor schut lopen op sgol'.
Vrouwelijke Collega 1 (typische Alpha-achtergrond): De iPod. Die is namelijk veel meer trendy.
Vrouwelijke Collega 2 (typische B├ęta-achtergrond): De Apple. Want als je geluid en filmpjes op een Microsoft-apparaat gaat afspelen crasht het vanzelf en bovendien wordt alles schokkerig afgespeeld (maakt sputterende geluiden en bijbehorende armbewegingen).

Omdat ik weet dat eens in de paar dagen iemand daadwerkelijk dit blog leest, lijkt het me een goed idee om nu eens een tegenprestatie te verlangen. Kortom, waarde lezer, ik zie graag uw eigen mening tegemoet in de commentaar-sectie van dit item. We maken er een wetenschappelijk onderbouwd, empirisch onderzoek van met de juiste stochastische variabelen en standaarddeviaties en zo.

Laten we het nog maar niet hebben over Microsoft's SoapBox. Of het nu ruled als je voortaan je filmpjes bij SoapBox haalt in plaats van bij YouTube, daartoe horen wij t.z.t. met warme belangstelling de argumenten. Voorlopig heerst enige scepsis.

3 opmerkingen:

Paul zei

Ik kies voor de iPod, proven technology

Marcel zei

Dan toch maar een iPod, gegarandeerd bruikbaar op zowel Mac OS X of Windows.
Trouwens, ik vraag me af of iemand die voor een Zune kiest, ook met enig verstand voor de bruine uitvoering gaat...

Anoniem zei

iPod natuurlijk... Geen kinderziektes meer, veeeeeel mooier (het is tenslotte ook een imago-apparaatje), er zijn veel meer accessoires voor, je kunt gebruik maken van iTunes Music Store, enzovoort....