vrijdag, januari 06, 2006

Op speciaal verzoek een foto van de iMac G5, op dit moment nog moederziel alleen in een veel te grote, overbodig geworden televisiekast. Onderin zien we het discreet weggemoffelde EyeTV kastje.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hello there,
I thought I'd leave a short comment to let you know that I enjoyed reading the information you posted.
alternative health http://www.alternativehealthreporter.com

Rob zei

Hoi,
Ik vond dit relaas erg leuk om te lezen. Ik heb je verhaal door te googlen op eyetv 610 en casema. Zelf wil ik namelijk ook een dergelijke setup gaan doen.

Om kosten te besparen wilde ik aan je vragen of je zonder CAM en smartcard toch nog gewoon Free-To-Air zenders ontvangt zoals Nederland 1,2 en 3?

Heb je nu trouwens meer dan 1 smartcard van Casema en mag dit dus?

Groet,
Rob

Ron zei

@ Rob: ja volgens mij kun je de free-to-air programma's van Casema ook zonder CAM module ontvangen. Maar dat zijn er maar zeer weinig natuurlijk. Ik heb het overigens niet eens geprobeerd, dus zeker weten doe ik het niet. Voorts gebruik ik de Casema tuner nu niet meer (die is immer vervangen door de EyeTV tuner + apart aangeschafte CAM module). En dus gebruik ik gewoon de snartcard uit de Casema (Samsung) decoder. Werkt als een zonnetje. Of Casema daar achter staat, weet ik niet. Casema is sowieso niet in mijn mening geïnteresseerd en ik dus ook niet in die van hun.

Rob zei

Dank Ron voor deze toelichting.

Je leest op een aantal forums dat kabelaars overwegen een aanpassing van hun netwerk te maken zodat CAM's niet meer werken en alleen hun eigen decoders.

Zelf lijkt me dat vreemd omdat volgens mij als ze wat aan de codering doen hun eigen decoders die nu overal in de huiskamers staan van hun klanten het dan ook niet meer doen. Maar goed... jij hebt dus nog steeds prima beeld of hoor jij deze geluiden ook?

Zelf denk ik dat de kabelaars af en toe deze geruchten aanblazen om het gebruik van CAM's met voor hen vreemde TV tuners te voorkomen. Hopelijk komt er eens een europese standaard die al deze ellende opheft, waardoor je ook met een leuke Loewe TV met ingebouwde DVB-C CI dig. tv. kunt kijken.