zondag, juli 03, 2005

Afgelopen week plofte de nieuwe Wehkamp-gids op de deurmat. Het was een heel zacht plofje. De gids is namelijk voor het eerst in een compact formaat. Volgens het voorwoord in de gids is dat omdat een kleine gids een stuk handzamer is en bovendien kan het boekwerk zo makkelijker gebruikt worden als 'naslagwerk' bij het bestellen via Internet.

Even tot je laten doordringen.

Van mij mogen ze ook gewoon gelijk eerlijk zijn, daar in Zwolle. Er wordt geen barst meer vanuit die gids besteld, dat weten we allemaal. Een bestelformulier invullen, dat was er al jaren niet meer bij. En telefoneren, dat was toch best oncomfortabel. Als je niet een callcenter-medewerker aan de lijn kreeg, kreeg je wel Billy: een sprekend programma dat in zijn vrije tijd ook nog eens figureerde als boekenkast. Of haal ik nu een paar namen door elkaar?

Hoe dan ook. Foute boel, dat was iedereen wel duidelijk.

Volgend jaar verwacht ik een gids op prentenbriefkaartformaat. Het zal de laatste papieren versie zijn, speciaal voor al die Staphorstenaren die hun eikenhouten meubelen nog steeds niet via Internet willen bestellen.

Geen opmerkingen: