dinsdag, oktober 26, 2004

Een week voor de Amerikaanse verkiezingen neemt de activiteit ook op de Nederlandse televisie toe. Zojuist zag ik een smakelijke documentaire van de heer Westerman over de fantastische blunders die vier jaar geleden in Florida zijn gemaakt bij het maken van de stemformulieren. Als je ook maar een beetje bejaard en onmachtig was (hetgeen redelijk gebruikelijk is in Florida) stemde je per ongeluk op de verkeerde kandidaat. Alles door een onzinnig vormgegeven stemformulier. Ik zag het biljet zojuist, en inderdaad: het was min of meer een Russiche Roulette die bepaalde op wie je nu eigenlijk gestemd had.
Nu gaat alles electronisch: na het insteken van een pinpas krijg je in koeienletters de namen van de kandidaten. Zelfs George W. zou het in één keer goed doen.

Ik ben overigens in het geheel niet bang om te voorspellen hoe de verkiezingen gaan aflopen. Ook al blijft dit Blog jarenlang gepubliceerd staan op het Internet. Read My Lips: Bush wint op zijn sloffen. Zeker nu vandaag bekend werd dat 90% van alle Amerikaanse homofielen op Kerry stemt. Dát zal de twijfelaars in Amerika zéker over de streep trekken.

Geen opmerkingen: