woensdag, juli 21, 2004

Ach. Wat volmaakte leegte al niet met je doet. Hoewel, leegte. Gisteren en vandaag las ik Kathy's Dochter van Tim Krabbé. Had even niet opgelet, verschijnt er zomaar een behoorlijk meeslepend meesterwerk. Zonder dat ik daarvan op de hoogte was gesteld.

Dit allemaal terzijde.

Al dan niet gesterkt door het verwoestende statement van Krabbé vond ik dat ik op zijn minst ook iets moest doen vandaag. En dus is warempel het manuscript van "De Zwarte Madonna's van de IT" afgerond en zelfs al verstuurd naar de uitgever. Scary stuff indeed.
 
Hieronder alvast de eerste versie van de hoestekst:

"In het tijdvak tussen 1999 en 2004 kwam het vakgebied van de IT in een onstuitbare stroomversnelling terecht. Maurice de Hond voorspelde Nieuwe Tijden en Nieuwe Kansen. Iedereen wilde een Tamagotchi hebben. Pointcast was één van de meest veelbelovende toepassingen ooit. Met de komst van WAP zou iedereen mobiel gaan Internetten. Stropdassen verdwenen razendsnel uit het modebeeld. Het was een tijdvak waarin Napster in korte tijd de complete muziekindustrie veranderde. En verdween. Door Bluetooth zouden alle kabels verdwijnen. Internetgoeroes kwamen. En gingen. Y2K werd teleurstellend eenvoudig doorstaan. Roel Pieper werd professor. Het was een tijd waarin de UMTS-licenties in hun eentje bijna de gehele westerse economie ruïneerden. Wifi bleek vervolgens veel beter te werken. Java werd trendy, daarna een religie. Iedereen wilde een Furby hebben. IBM verrees uit de as. Microsoft expandeerde onverstoorbaar door. Sun gilde aan de zijlijn. Het was een tijdvak waarin beursgangen mislukten. Stropdassen kwamen weer in. De eerste hackers werden gearresteerd. Het Internet draaide op 9/11 gewoon door. Open Source werd een levensstijl, een overtuiging en een verschijnsel (o ja, er werd ook geld mee verdiend). En er werd steeds meer naar India gevlogen.

Uitgerekend in dàt tijdvak begon Ron Tolido met het publiceren van columns".

Geen opmerkingen: