vrijdag, januari 23, 2004

Binnenkort vallen de eerste GSM-slachtoffers. Misschien maak ik er wel een. Stond net in de boekhandel rustig de laatste filosofische meesterwerken door te nemen. Zou ik nou De Godin van de Jacht van Heleen van Royen nemen of toch maar gewoon De Eet- en Slaapgewoonten van de Algerijnse Woestijnmarmot ?

Het laatste leek me een stuk interessanter.

Bij de kassa stond ondertussen een ingezakte vijftiger met een ongeinteresseerde hond en dito vrouw. Zijn GSM ging af. En wel met de hardst klinkende, meest penetrante Ringtone die hij na 27 dagen zoeken op Google had kunnen vinden. Geen reactie. Gewoon door laten rinkelen. Na een halve minuut onverdraaglijke herrie zweeg het ding. Om na een kort moment uit te barsten in de harde pieptonen van een binnenkomend SMSje. Voicemail blijkbaar ingesproken. Werd vervolgens met een uitgestreken gezicht afgeluisterd. Op dat soort momenten hoop je dat het scenario van The Ring werkelijkheid wordt. You Will Die In Seven Days.

Bij het verlaten van de winkel hoorde ik opnieuw een GSM afgaan. Een bejaarde tastte nerveus in zijn binnenzak.

1 opmerking:

Jonas zei

Haha, ja en wat dacht je dan van al die mensen die luidkeels in de trein in hun GSM zitten te praten? Hoeveel telefoons rinkelen er wel niet op de strekking Amsterdam-Nijmegen bijvoorbeeld? Tien belletjes in een klein uurtje.. wordt dan maar eens niet overspannen..