donderdag, oktober 09, 2003

Wetenschappers bij Philips blijken nagenoeg klaar te zijn met het ontwikkelen van electronisch papier: een opvouwbaar en oprolbaar scherm dat niet alleen teksten kan tonen maar zelfs vlotjes videoclips kan afspelen.
De bedoeling is dat je dan onderuitgezakt op de bank, net als vroeger, de krant kunt lezen. Die wordt dan een paar keer per dag - vanaf het draadloze home network - ververst. Op de advertentiepagina wordt dan voortdurend Vroom & Dreesman TV herhaald.

Dat iedereen daar maar kritiekloos enthousiast over wordt.

Er wordt weer geen rekening gehouden met de toch al kwetsbare groep van krantenbezorgers. Die worden straks overbodig. Nooit meer om 6 uur 's morgens bij 10 graden onder nul de Volkskrant kunnen bezorgen in een wijk waarin ze alleen maar voortuinen hebben van meer dan 20 meter diep en het niet chic wordt gevonden om een groene brievenbus aan de straat te hebben. Zal wel weer iets met kabinet Balkenende te maken hebben. Die zijn immers van alles de schuld. Ik begreep zojuist dat woedende vrachtwagenchauffeurs onder auspicie├źn van de FNV morgen de wegen rond Utrecht gaan blokkeren. Laat ze gelijk ook demonstreren tegen de opkomst van electronisch papier, dat is mijn advies.

Even visualiseren: Mabel Wisse Smit die op de chauffeursplek zit. Naast haar een breed grijnzende Arnold Schwarzenegger met een stropdas om. Zijn handen ondertussen ter hoogte van haar billen, want het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Peter R. de Vries maakt een live TV-verslag. 'Onderzoek wijst uit dat de mensen weer gewoon papier terug willen' vermeldt hij met zijn karakteristieke stem. Schwarzenegger begint ondertussen met het roepen van protestleuzen. Iets met 'Paper will be bahhk'.

Geen opmerkingen: