maandag, oktober 06, 2003

Het neemt groteske vormen aan, die technologieverslaving. Zelfs op straat in voorheen nette buurten kom je nu al tuig tegen dat niet meer van die apparaatjes af kan blijven. De hele dag maar dwangmatig SMS'en. Of zelfs surfen op het Internet met zo'n levensgevaarlijk I-mode apparaat. Als het moet komt dat schorem ook nog aan zijn gerief recht tegenover het speelplein van de lokale basisschool. Er is blijkbaar geen enkele rem meer. Er wordt gewoon geconsumeerd op het moment dat de behoefte ontstaat.

Ik zeg: pak dat probleem aan bij de bron. Bij Microsoft de adressen van MSN Messenger-gebruikers opvragen en gelijk 2 ton schadevergoeding eisen per geval. Groepjes SMS'ende tieners met charges uiteenjagen. Een Primafoonwinkel in de brand steken. Leuke, ludieke acties die de mensen aan het denken zetten.

Als niks meer helpt resteert slechts verplicht afkicken. En dat is geen pretje om te zien. Zet maar eens twee van die chatjunkies in een afgesloten kamer. Drie dagen lang met elkaar moeten praten zonder dat ze emoticons mogen gebruiken. Een gekke bekken dat ze dan trekken!

Geen opmerkingen: