dinsdag, mei 29, 2007

Development Idols (preview)

Hieronder enkele regels uit de column (de laatste alweer voor de zomerstop) die ik zojuist opleverde aan Software Release Magazine. Over enkele weken het volledige verhaal.

DEVELOPMENT IDOLS

"...Ik wil niet de indruk wekken dat ik op polemiek uit ben. Dus laat ik het met respect voor iedereen formuleren: door welke aanval van hersenverweking hebben we toentertijd eigenlijk besloten om de ‘RAD Race’ programmeerwedstrijd om te dopen tot ‘Development Tools’? Waarom gaan we in de nabeschouwing uitgebreid in op de toeters en bellen van de gebruikte tools terwijl diepte-interviews met de winnaars en verliezers ons oneindig veel meer kunnen leren?

Laten we er niet omheen draaien, ook anno 2007 wordt het succes van een ontwikkelproject nog altijd bepaald door de betrokken individuen en de dynamiek van het team met zijn omgeving.

Je kunt er de meest trendy, allernieuwste programmeertaal bijhalen. Je kunt je bedienen van de meest uitgebreide frameworks en design patterns. Je kunt je verlaten op codegeneratoren die zelfs op basis van gezongen melodietjes al spontaan code beginnen te produceren. Vooruit, je kunt zelfs de beste, aller-slimste object-to-relational mapper ter wereld in huis hebben (sterkte daarmee trouwens): het project loopt er geen snars beter door als de mix van mensen niet klopt...."

Geen opmerkingen: