vrijdag, januari 13, 2006

Ik ben in zo'n beetje alle aspecten van het leven een laatbloeier. Vermoedelijk heeft dat te maken met aangeboren sulligheid en een hardnekkige aanleg om dingen eenvoudigweg niet te zien. Of niet te willen zien, ook goed.

Zo heb ik pas sinds een week 24 ontdekt, een naar nu blijkt zeer succesvolle TV-serie die behangen is met onderscheidingen. Mij nooit opgevallen. Vorige week zag ik puur toevallig een deel van een aflevering en dat beviel goed. Gelijk maar eens het volledige eerste seizoen op DVD aangeschaft, hebben we het toch over (uiteraard) 24 afleveringen van een uur. Volledig verslaafd vervolgens, vooral als het erop aankomt om toch nog maar een episode op te zetten. Deze serie zet nieuwe normen op het terrein van cliffhangers, laat ik het daar op houden.

Je denkt dan dat je iets nieuws hebt ontdekt. Maar godbetert de allereerste collega die je aanspreekt op deze primeur kijkt je slechts glazig aan. 'Ja, ik had vorig weekend dat derde seizoen in huis en ik dacht, weet je wat, ik heb toch de hele zaterdag niks te doen, ik zit hem maar eens in één ruk uit'. Echt zo'n vrijgezel zonder kinderen, weetjewel.

Leuk detail in 24: alle computers van de Good Guys (CTU, de Counter Terrorist Unit) zijn Apples. De Bad Guys gebruiken onbetrouwbare Windows systemen, uitgevoerd in groezelig metaalgrijs. Op het bureau van held Jack Bauer staat zelfs een Apple Cube met een Studio display. Typisch geval van typecasting.

1 opmerking:

Mr Mojo Risin zei

Let ook even op de welbekende Cisco IP Phones die onder andere bij CTU maar ook in het witte huis (seizoen 2) staan opgesteld!