dinsdag, oktober 18, 2005

De komende dagen even gezellig heen en weer vliegen over de Atlantische Oceaan. Tussendoor in Houston vergaderen in het kader van de Governing Board van de Open Group. Hoog op de agenda staan nieuwe activiteiten die nodig zijn ervoor te zorgen dat bedrijven gereed zijn om zonder belemmering informatie uit te wisselen. Tegelijkertijd vindt daar een congres plaats over Service Oriented Architecture. Een afkorting die buiten Nederland niet tot dezelfde scheve ogen leidt als hier, u kent mijn standpunt wel in deze.

Kappen met het gebruik van die term. Klaar.

Vandaag kreeg ik weer een folder van Heliview onder ogen waarin een nieuw congres wordt aangekondigd (ik spreek daar zelf ook, toch maar even in mijn agenda gezet). Eén van de sprekers profileert zich zonder enige gêne als 'SOA specialist'. Goed gedaan. Zo'n jongen spreekt - zo te zien aan de pasfoto - voor het eerst op een heus congres, krijgt de folder in huis en laat deze dan trots door de hele familie rouleren. Weer voor jaren achterstand opgelopen op zijn broer, die gewoon op kantoor werkt.

Traditiegetrouw als ik iets langer op reis ga, geef ik een kort advies aan het potentiële dievengilde dat een leeg huis vermoedt: de vier pittbulls staan tegenwoordig onder behandeling van een Anger Therapist van het Dierenhospitaal te Leiden. Vooralsnog zonder enig merkbaar resultaat, behalve dat er een nieuwe vacature is in Leiden.

Geen opmerkingen: