donderdag, maart 25, 2004

Binnenkort op de site de volledige versie van mijn nieuwe column 'Hindi of Java' die ik schreef voor Software Release Magazine. Zoals altijd een voorproefje:

Op een carrièrebeurs sprak ik een gezelschap van bijna afgestudeerde IT-studenten toe. Een unieke gelegenheid, want iemand die ook maar een beetje kan doorleren ziet tegenwoordig weinig heil meer in de IT-industrie. Je kunt beter iets spannends en creatiefs doen met cijfers. Studeren voor controller bijvoorbeeld. Of nog gewaagder: voor accountant. Gelukkig blijken er nog altijd hardnekkige idealisten te bestaan die het leuk vinden om programma’s te ontwerpen en te coderen.

Maar of ze ook succesvol carrière zullen maken?

Het naïviteitgehalte liep in ieder geval snel op in het conferentiezaaltje van de RAI. Met een bedachtzame analyse van objectoriëntatie (overbodig, zinloos complex en semi-misdadig) wist ik gelijk een warme band met de modieus geschoolde software engineers op te bouwen. Toen het onderwerp daarna verschoof naar de onstuitbare opkomst van standaardpakketten, zat de verwarring er goed in. SAP en Microsoft Business Solutions zijn blijkbaar nog niet helemaal doorgedrongen tot de IT-curricula van de universiteiten en hogescholen van Nederland.

Geen opmerkingen: