maandag, september 15, 2003

Deze column begint blijkbaar door te dringen tot diep in de provincie. Ik had zondag nog niet de tekst gepubliceerd over de opkomst van GSM-camera's of in Dokkum lag men met wijdopen ogen wakker. Verdomme, die dekselse Tolido heeft gelijk! Als je al vanaf de heup ontklede exhibitionisten kan fotograferen, dan opent zich een hele nieuwe schatkamer.

Zo'n 18 jarige Fries die dan echt creatief meedenkt en dat starre historisch beladen denken van zich af gooit. Gewoon het juiste moment om af te rekenen met die trieste beladenheid van wat er 1200 jaar geleden met Bonifacius gebeurde. Dokkum opnieuw op de kaart zetten, daar moet het om zijn gegaan. Even je mobieltje onder de deur van het kleedhokje houden en het 44-jarige slachtoffer is binnen 5 seconden totaal ontkleed gepubliceerd op het Internet. Jammer dat de dader ook nog niet even een verklarend berichtje erbij kon typen. Dat staat een stuk verzorgder op zo'n moblog. Helaas had de lokale veldwachter hem toen al in de kraag gegrepen.

Wat brengt de technologie ons toch op een hoger metafysisch niveau.

Blijven er altijd dingen knagen. Het slachtoffer was 44 jaar: heeft zo'n jongen een moedercomplex of was het Madonna in dat kleedhokje? Heb je niet een flitser nodig? Sinds wanneer hebben ze een zwembad in Dokkum? Blij dat het geen volle maan is vannacht. Dan doe je helemaal geen oog meer dicht.

Geen opmerkingen: